На Тернопільщині до дистанційного навчання долучилися понад 2,5 тисячі дітей-переселенців

Фото: мережа Інтернет

Від понеділка, 14 березня, у загальноосвітніх навчальних закладах Тернопільської області розпочалося дистанційне навчання. Як повідомили в ОДА, освітній процес у регіоні налагоджений. 

В адміністрації наголошують звернути увагу на навчання випускникам 9-их та 11-их класів, адже їм цьогоріч потрібно отримати атестати.

“До навчального процесу залучено понад 2500 дітей з областей, де ведуться активні бойові дії. Всі школярі записані до відповідного класу. Вони отримали розклад уроків та навчальні матеріали”, – додали в ТОДА.

Також у Тернопільській міській раді зауважили, що стартуватимуть уроки після 09:00 години на єдиній навчальній платформі для закладу освіти, яку спільну оберуть батьки і вчителі. Зокрема, для здійснення дистанційного навчання заклади освіти Тернопільської громади можуть використовувати наступні платформи: «Єдина школа», «Моя школа», «Moodle».

Популярна інноваційна платформа для навчання «Єдина школа», що активно працювала у тернопільських школах в період карантину, має сім модулів, які дають можливість зворотного зв’язку для школярів та вчителів.

Окрім того, 14 березня, на телебаченні стартує «Навчання без меж» – спільний освітній проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів, що передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів.

Нагадаємо, до навчального процесу також мають бути залучені школярі, які з початком бойових дій вирушили за кордон. Для цього треба зв’язатися з вчителем через інтерет-меседжери.

Читайте також: У Тернополі медики рятують діток з обстріляних регіонів, двоє – досі у важкому стані 

Exit mobile version