Знову довічне замість 15 років в’язниці: суд повернув вбивці тернополянки Горбатюку вирок першої інстанції

10 лютого 2022 року Апеляційний суд Тернополя поставив крапку у справі Андрія Горбатюка, засудженого за вбивство тернополянки Тетяни Підвашецької. Вирок – скасувати ухвалу суду від 10 лютого 2021 року, повернути повернути вирок першої інстанції від 11 листопада 2020 року та призначити покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Зазначимо, справа Андрія Горбатюка у суді була тричі. Спершу у Тернопільському міськрайонному суді, де суд виніс вирок – довічне ув’язнення. Опісля – у Апеляційному суді, де була прийнята ухвала про призначення покарання у вигляді 15-років позбавлення полі замість довічного. Після цього справа Горбатюка потрапила до Верховного Суду України.

22 вересня о 10: 30 годині у Касаційному кримінальному суді Верховного Суду відбувся касаційний розгляд матеріалів кримінального провадження №  607/23871/19 за спільними касаційними скаргами представників потерпілої – адвокатів Притули Василя Дмитровича та Рубінського Володимира Михайловича на ухвалу Тернопільського апеляційного суду від 10 лютого 2021 року і захисників Боднарчука Тараса Дарійовича та Гроди Петра Павловича, які діють в інтересах засудженого, на вирок Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 11 листопада 2020 року і ухвалу Тернопільського апеляційного суду від 10 лютого 2021 року.

У касаційній скарзі представники потерпілої сторони просили скасувати рішення апеляційної інстанції та повернути справу на новий розгляд. Вони наполягали на довічному ув’язненні обвинувачуваного, замість уже призначених 15-ти років. У той же час захисники засудженого Андрія Горбатюка звернулися до Суду з проханням скасувати ухвалу апеляційного суду щодо призначення 15 років позбавлення волі, вирок суду першої інстанції та закрити справу взагалі.

Заслухавши матеріали справи, Суд повернув справу Горбатюка на новий розгляд в апеляцію. І от 10 лютого Апеляційний суд оголосив вирок – замість 15 років за гратами Андрій Горбатюк сидітиме довічно.

Читайте також попередні матеріали у цій справі: Замість довічного – 15 років: суд змінив вирок ув’язненому за вбивство тернополянки Андрію Горбатюку (Відео)

А також: Вбивця тернопільської тату-майстрині Андрій Горбатюк подав апеляцію: суд (Наживо/Відео)

Нагадаємо, 16 квітня 2019 року на вулиці Курбаса, 9 у власному помешканні вбили 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку. Під підозрою опинився тоді ще 25-річний Андрій Горбатюк.

 Відомо, молодик прийшов до давньої знайомої, аби завершити раніше набите тату. Вони зустрілися в помешканні майстрині. Коли Тетяна Подвашецька почала повчати клієнта, як “правильно жити”, він розізлився та схопив ніж. Суперечка переросла у вбивство.Судово-медичний експерт зафіксував на тілі потерпілої понад п’ятдесят колото-ріжучих ран.  Згодом експерти підтвердили, що жінка померла в результаті масивної втрати крові.

Андрій Горбатюк намагався втекти, проте його затримали у Львові. 

Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок вбивці тернополянки Тетяни Подвашецької. Андрій Горбатюк отримав довічне ув”язнення. Окрім цього, на користь матері загиблої з чоловіка стягнуто 500 тисяч гривень моральної шкоди. Вирок оголошено 11 листопада 2020 року. Рішення могло бути оскаржено в апеляційному суді впродовж встановленого законом терміну. Засуджений цим правом скористався.

Читайте також: “Він вбив двох дітей! Тримав голову у морозилці, а його випустили. Я не розумію!”, – рідні загиблих у ДТП дівчат про домашній арешт Струня (Відео)

Exit mobile version