У Тернополі обстежуватимуть багатоповерхівки

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Тернополі створили робочі групи, які перевірятимуть місць загального користування (горища, підвали, сходові клітки) та допоміжні приміщення у багатоквартирних житлових будинках. Таких мір вжили з метою з’ясування стану теплоізоляції транзитних трубопроводів, наявності нагрівальних приладів тощо.

Розпорядження про створення більше 20-ти робочих груп підписав 13 січня 2022 року міський голова Сергій Надал враховуючи численні звернення громадян.

“Сьогодні по всій Україні люди отримують нарахування за тепло і гарячу воду на основі змінених Урядом правил нарахування тарифів. З одного боку, урядова ініціатива має логіку, оскільки раніше всі витрати за обігрів спільних площ у багатоквартирному будинку лягали фактично лише на користувачів центрального опалення. З іншого боку, автоматично було зроблено розрахунок за загальною урядовою формулою без урахування ситуації в кожному будинку і кожній квартирі, – пояснив міський голова. –  Тому, щоб перевірити тепломережі у багатоквартирних будинках Тернополя, вирішено створити спеціальні інвентаризаційні робочі групи. Адже нарахування за тепло у будинках за площі загального користування для тернополян, які мають індивідуальне опалення, має бути справедливим”.

Відповідно до розпорядження, робочим групам необхідно:

Для проведення обстеження КП ТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» передадуть перелік квартир, відключених від централізованого опалення та гарячого водопостачання, та перелік нежитлових приміщень (магазинів, офісів, і т.д.), розміщених у житлових будинках, з якими укладені угоди на постачання теплової енергії.

На підставі акту робочих груп, комунальне підприємство теплових мереж проведе перерахунок плати за функціонування внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання, а також опалення місць загального користування та допоміжних приміщень.

Читайте також: У Тернополі змінили нарахування для споживачів з індивідуальним опаленням (Інфографіка)

Тернополяни платитимуть більше за опалення і гарячу воду: роз’яснення (Відео)

У Тернополі змінили правила нарахування за тепло та гарячу воду (Наживо/Відео)

Exit mobile version