Рятувальники нагадують тернополянам про правила безпеки під час богослужінь

Фото з відкритих джерел

Невдовзі всі християни східного обряду відзначатимуть Різдво Христове. Традиційно це свято збирає до храмів величезну кількість людей. У ГУ ДСНС України у Тернопільській області зазначають, під час святкових богослужінь священнослужителі та віряни використовують у храмових приміщеннях відкритий вогонь, що становить особливу небезпеку в разі скупчення людей. Тож доцільно нагадати всім правила пожежної безпеки під час участі у богослужіннях.

“Не допускається залишати без нагляду відкритий вогонь, свічки, лампадки. Тримаючи свічку в руках, потрібно стежити, щоб вогонь не потрапив на волосся під час поклону, на власні або чужі речі. Слід також стежити й за іншими свічками, що потрапляють у поле зору, дотримуватися безпечної відстані між вірянами. Дорослі мають пильнувати за дітьми і не дозволяти їм бавитися з вогнем“, – розповідають у ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Відповідно до Правил пожежної безпеки для культових споруд:

Під час святкування Різдва вдома – не можна залишати без нагляду запалені лампадки та свічки. Їх слід встановлювати на негорючу підставку, подалі від легкозаймистих предметів.

Правилами заборонено:

У разі виникнення пожежі слід негайно:

Також працівники ГУ ДСНС України у Тернопільській області закликали священнослужителів проводити серед прихожан роз’яснювальну роботу з недопущення виникнення пожеж. Рятувальники переконані, слова священнослужителів здатні проникати до свідомості чи не кожного вірянина – відтак застереження, які линуть з вуст духовенства, сприятимуть зниженню кількості трагічних випадків, пов’язаних із загибеллю людей на пожежах.

Читайте також: Життя за рибу?: чому тернопільські рибалки ризикують на тонкій кризі (Відео) 

Exit mobile version