Дмитрик готується до усиновлення, його матір – до суду: що загрожує жительці Тернопілля за спробу позбутися немовляти

Фото: Національна поліція

Маленький Дмитрик, саме таке ім’я носить хлопчик, якого рідна матір вивезла на руїни закинутого молокозаводу, росте, набирається сил і чекає з нетерпінням на нову родину. Зараз маля перебуває у домі “Малютки”. Хлопчик здоровий, при народженні важив 2,5 кілограми. Як тільки відгукнеться пара, котра захоче його усиновити, він покине стіни державного закладу назавжди.

Майбутнє ж жінки, котра народила Дмитрика, не перспективне – на неї очікує суд. У поліції повідомили, за залишення немовляти у небезпеці їй загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк. Справу краянки прокурори Бучацької окружної прокуратури вже передали до суду.

За версією слідства, 2 листопада 2021 року обвинувачена вдома народила життєздатну дитину. Загорнувши хлопчика у ковдру та помістивши у поліетиленову сумку жінка перевезла новонароджену дитину у смт Товсте Чортківського району, де залишила її без допомоги у напівзруйнованому приміщенні колишнього молокозаводу”, – повідомили у Прокуратурі Тернопільської області.

Відомо, що 31-річна жителька одного з сіл Борщівської ОТГ Чортківського району вже має четверо дітей. Дмитрик – п’ята її дитина. Та долею малюка жінка жодного разу не поцікавилася. Живий чи здоровий, як і де він – не запитувала. Винесла у поліетиленовій сумці його на територію покинутого заводу, покинула там, і на тому, в історії народження сина, ймовірно, поставила крапку.

Не відчуває, мабуть, жінка і потреби висловити слова вдячності 14-річній школярці за порятунок її сина. Повередньо відомо, що спроб зустрітися не було. Зауважимо, що саме юнка врятувала дитя від вірної загибелі. Дівчинка почула плач новонародженого, коли проходила повз. Не розгубилася, схопила сумку з дитиною і швидко побігла кликати на допомогу до місцевої крамниці. Там хлопчика обігріли, а на місце події викликали поліцію та медиків.

Більше про порятунок новонародженого Дмитрика читайте у попередньому відеоматеріалі: На Тернопільщині школярка врятувала покинуте на руїнах заводу немовля (Відео)

Що трапилося і чому багатодітна мати вирішила таким чином позбутися синочка, а не залишила його у “Вікні життя” – невідомо. Пояснення жінка даватиме у суді.

Читайте також: На Тернопільщині триває розшук жінки, яка жорстоко розправилася з немовлям

Exit mobile version