На Тернопільщині школярка врятувала покинуте на руїнах заводу немовля (Відео)

На Тернопільщині школярка врятувала новонародженого. Загорнуте у шмаття та покладене у поліетиленову сумку немовля 14-річна дівчинка знайшла на руїнах недіючого молокозаводу на краю селища Товсте.

Школярка каже, часто гуляє, дуже любить розглядати краєвиди. В той день її увагу привернула велика сумка, що стояла під стіною закинутої будівлі. Розкривши тару і побачивши там малюка, не розгубилася і чимдуж віднесла дитя у найближчий магазин.

Спочатку продавці не повірили, та коли відкрили сумку, були шоковані. Немовлятко хоч і промерзло сильно, проте дихало. Коли ж одна із працівниць крамниці взяла його на руки, воно ще й заплакало. Люди одразу викликали медиків та поліцію.

Лікарі розповіли, на момент їхнього приїзду стан дитини був важким. Немовлятко мало переохолодження та критично низьку температуру тіла, була виявлена пневмонія. Припускають, хлопчик мав всього 2-3 години від народження. Вага дитинки становила 2,5 кілограми.

Зараз хлопчик перебуває у медичному закладі Тернополя. Його стан вдалося стабілізувати.

Працівники поліції просять усіх мешканців Чортківського району, а особливо селища Товсте, повідомляти інформацію про жінок, які перебували на останніх місяцях вагітності. Цікавлять й ті,які нещодавно народжували, але далі про дитину нема інформації. Анонімність гарантується. 

Інформацію можна повідомити на лінію “102” або за номером (068) 075 44 02, (067) 803 46 09. 

Даний факт внесли в ЄРДР згідно ч.2 ст. 135 (залишення в небезпеці, матір’ю стосовно новонародженої дитини, якщо матір не перебувала в обумовленому пологами стані) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство.

Читайте також: На Тернопільщині триває розшук жінки, яка жорстоко розправилася з немовлям

Exit mobile version