“Тисяча за вакцинацію”: шахраї виманюють банківські дані під виглядом МОЗ

Фото: мережа Інтернет

У мережі поширюються неправдиві повідомлення, в яких від імені МОЗ пропонують користувачам надати контактні дані для виплати 1 тисячі гривень особам, які завершили повний курс щеплення від COVID-19. У цих повідомленнях шахраї просять надіслати номери карток та інші персональні дані, які нібито необхідні для виплати коштів на банківські рахунки.

Такі звістки надходять користувачам у месенджерах, через звичайні смс-повідомлення, а також зустрічаються у соціальних мережах та рекламних банерах. Міністерство не має жодного відношення до цих повідомлень.

Про такі випадки повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу 6 грудня.

Міністр запевнив, що його відомство не формувало й не надсилало громадянам жодні повідомлення. Він попросив українців користуватися лише перевіреною інформацією з офіційних державних ресурсів.

У МОЗ застерігають: не довіряйте подібним шахрайським методам виманювання грошей та персональних даних! Шахраї можуть скористатися вашими даними для зняття коштів з карток. Небезпечно повідомляти будь-яку інформацію про свої банківські картки, зокрема про строк дії та CVV!

Читайте також: Банда злодіїв обікрала квартиру тернополянина (Фото)

Exit mobile version