«Атакує дрібний та середній бізнес», – «УДАР Віталія Кличка» про законопроєкт № 5600

Фото з відкритих джерел

30 листопада Верховна Рада України 255 голосами «за» ухвалила законопроєкт № 5600. Він стосується змін до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

У партії «УДАР Віталія Кличка» закликають президента ветувати цей законопроєкт, оскільки він посилює фіскальний тиск на бізнес та атакує середній клас українців.

Ще до офіційної реєстрації документу «УДАР» заявляв про небезпеки законопроєкту № 5600. Так, спільним зусиллям ударівців вдалося домогтися того, що низку скандальних норм виключили з проекту. Попри це, у разі ухвалення законопроекту та після набуття ним чинності значно ускладниться життя простих українців та підприємців, переконані в «УДАРі Віталія Кличка».

Вже 7-й місяць триває епопея з просування законопроєкту 5600. Депутати вже тричі знімали з розгляду порядку денного скандальний документ, прийняття якого значно погіршить життя українських підприємців. Навіть депутати з провладної більшості вже відмовляються його підтримувати. Цей законопроект проти того, щоб українці ставали заможнішими. Жодної «шкоди» олігархам він не завдає, ба більше – надає їм преференції, – кажуть в «УДАРі Віталія Кличка.

Серед положень, які посилюють фіскалізацію українського бізнесу та збільшують тиск на українців, «УДАР» називає такі:

Світовий досвід свідчить, що зростання економіки досягається в інший спосіб, наголошують експерти партії «УДАР Віталія Кличка». Вони переконані, що посилення фіскального тиску та збільшення бази оподаткування за жодного випадку не призведе до збільшення ВВП країни.

Наполягаємо, що законопроєкт 5600 має бути ветований Президентом. Влада має розпочати широкий суспільний діалог з представниками дрібного середнього підприємництва. Пріоритетом має стати створення додаткових стимулів розвитку, а не посилення податкового тиску на підприємців, – резюмували в «УДАРі Віталія Кличка».

Читайте також: “Не треба вигадувати велосипед”: “УДАР Віталія Кличка” знає, як допомогти підприємцям

Exit mobile version