На Тернопільщині школярів непланово відправили на дистанційне навчання (Відео)

Фото: мережа Інтернет

У Ланівцях школу та садочок непланово відправили на дистанційне навчання через виявлений випадок сказу. Про це повідомив начальник Лановецького управління Держпродспоживслужби Олександр Міняйло.

За словами начальника, у мікрорайоні цукрового заводу, неподалік вулиці Молодіжної поряд з навчальними закладами виявили кота, який дивно поводився. Після проведених аналізів у Тернопільській регіональній лабораторії з’ясувалли, що тварина інфікована сказом.

1 грудня 2021 року відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лановецькій міській раді з питання складної епізоотичної ситуації по сказу тварин.

Комісія оголосила загрозливою зоною Ланівці та неблагополучним пунктом щодо сказу мікрорайон Цукрового заводу.

“Рекомендовано призупинити навчальний процес у МКЗДО “Сонечко” та перевести на дистанційне навчання Лановецький ЗЗСО I-III ступенів №2 тривалістю на 10 днів. Прийнято провести роз’яснювальну роботу по громаді та посилити боротьбу з популяцією червоної лисиці, яка за припущеннями спеціалістів є джерелом хвороби. Окрім цього, повідомляємо, що з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 15:00 год на території мікрорайону Цукрового заводу проводитиметься вакцинація домашніх тварин. Вакцинувати тварин можна і у Державній лікарні ветеринарної медицини за адресою вул. Тернопільська, 14, м. Ланівці”, – зазначає пресслужба Лановецької міської ради.

Читайте також: П’яний водій скоїв ДТП у Тернополі

Exit mobile version