На Тернопільщині затримали рибалок-браконьєрів

Фото: Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області

15 листопада під час патрулювання річки Стрипа поблизу с. Бобулинці Чортківського району рейдова група Тернопільського рибоохоронного патруля зафіксувала грубе порушення Правил рибальства.

“О 21 годині виявлено трьох громадян, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову – острога (дві штуки). У такий спосіб одному із порушників вдалось виловити таку рибу: головень – 7 екз. та щука 2 екз. Розмір збитків, завданих рибному господарству, становить – 18 122 грн.”, – йдеться у повідомленні.

На правопорушника рейдова група оформила протокол про адміністративне правопорушення. Матеріали справи готуються для передачі в суд.

На місце події також прибули працівники відділення поліції №2 м.Бучач. З огляду на обсяг збитків, розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом). Рибу та заборонені знаряддя лову вилучено до рішення суду.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 – 70 – 34 та (097) 427- 85- 95.

Довідка

Розмір збитків нараховано відповідно до такс, затверджених постановою КМУ від 21.11.2011 № 1209 (із змінами, внесеними згідно з постановою КМУ від 06.10.2021 № 1039). Збиток за один незаконно виловлений екземпляр щуки доведеться заплатити – 3 468 грн, а за одни екземпляр  головня – 1 598 грн

Читайте також: У Тернопільський став запустили понад 140 тисяч мальків (Відео)

Exit mobile version