У Тернопільський став запустили понад 140 тисяч мальків (Відео)

Скріншот з відео

У Тернополі поблизу відпочинкової зони “Цигaнкa” 4 листопада здійсили зариблення ставу. У водосховище випустили понад 140 тисяч мальків.

“Міською радою було розроблено 10 кроків щодо екологічного покращення рівня нашого Тернопільського ставу. Треба сказати, що проведена була громадна робота тому, що багато було задіяно фахівців. Треба розуміти, що будь-яка екосистема має систему зародження, свого піку і вмирання. Наш став перебуває в системі, коли вже похила пішла вниз. Якщо не внести ін’єкцій, став просто загине — перетвориться у болото”, – каже начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський.

Начальник зазначив, що сьогодні перший етап зариблення – запускають коропів.

“Чому саме на цьому місці? Справа в тому, що поблизу нас знаходиться яма, де зимує риба і саме тут треба зарибнити тому, що вона зможе краще вижити.”

Олег Соколовський також анонсував, що зариблювати став будуть щороку, але різними видами риб, адже кожна з них виконує різні функції у різних шарах водойми. Він також зазначив, що Тернопільський став – єдина водойма в Україні, яка цього року не цвіла.

Більше дивіться у відеоматеріалі.

Читайте також: У Тернопільський став висіяли водорості Хлорели та сценедесмус (Відео)

Exit mobile version