У Тернопільський став висіяли водорості Хлорели та сценедесмус (Відео)

Фото: мережа Інтернет

У Тернопільський став висіяли зелені водорості Хлорела та сценедесмус. Як зазначив директор вінницького підприємства з вирощення водоростей Василь Дуда, це один із найсучасніший та найдешевших способів очищення водойм.

Хлорела і сценедесмус – мікроскопічні водорості, до складу яких входять всі вітаміни, повноцінні білки, жири, вуглеводи, які необхідні для життєдіяльності людини і тварин. Водорості є джерелом великої кількості мікро- і макроелементів: міді, кобальту, марганцю, цинку, магнію, заліза. У зв’язку з тим, що протококові водорості мають високу бактерицидну дію, після хіміко-біологічного очищення стічних вод немає необхідності в додатковому знезараженні води.

Протококові водорості використовуються також в рибальстві для підтримки кисневого балансу водойм, їх очищення. Знищення патогенної мікрофлори в водному середовищі сприяє зменшенню захворюваності риби.

“Багато риби гине, тому що стікають води, а там багато нітритів та нітратів. Одним із переваг Хлорели є здатність збагачувати водоймища киснем, вирівнює показники рівня PH, зменшує показники нітритів та нітратів. Люди зможуть спокійно купатися. У нас є всі необхідні дозволи”, – каже директор Барської філії «ВП «Цукорпромводоналадка» Василь Дуда.

Детальніше – у відеоматеріалі.

Читайте також: У Тернополі медики госпіталізували 14-річного юнака, у вухо якого заповз тарган

Exit mobile version