Тернопільські школярі долучилися до написання радіодиктанту національної єдності (Наживо/Відео)

Фото: мережа Інтернет

9 листопада відзначають День української писемності та мови. З нагоди свята в Україні вже традиційно пишуть радіодиктант національної єдності, основна мета якого спонукання до вивчення, вдосконалення та підвищення культури української мови. До написання радіодиктанту долучилися й тернопільські школярі.

Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео ви можете на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

Зазначимо, час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Текст всеукраїнського диктанту оприлюднять на сайті “Українського радіо” 11 листопада об 11:00.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднили на сайті ukr.radio, сьогодні, 9 листопада.

Цьогоріч автором тексту та читцем радіодиктанту-2021 є письменник Юрій Андрухович. До методичної роботи над всеукраїнським радіодиктантом національної єдності долучиться мовознавиця, доктор філологічних наук Лариса Масенко.

Читайте також: Тернопіль першим затвердив програму розвитку української мови як державної (Відео)

Exit mobile version