Тернопіль першим затвердив програму розвитку української мови як державної (Відео)

Скріншот: з прямої трансляції

Тернопіль перший в Україні затвердив міську програму розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя. Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у Фейсбуці.

“Мені як Уповноваженому із захисту державної мови надзвичайно приємно, що Тернопіль — перший обласний центр України, який сьогодні затвердив міську програму розвитку та функціонування української мови як державної. Це прецедентно. Це надзвичайно важливо, зважаючи на фронт мовний, на фронт бойовий та інформаційний у стані гібридної війни”, – написав Кремінь.

За його словами, сьогодні Тернопільщина і власне Тернопіль “демонструють всій Україні хто насправді є справжнім поборником державної мови, хто виступає за цінності, хто стимулює розвиток національних інтересів і задає тон тому, що є справді захистом державної мови”.

Кремінь закликав місцевих депутатів долучитися до розробки інших програм обласного та національного рівня. Крім того, Уповноважений наголосив на важливості створення мережі безкоштовних курсів з вивчення української мови, а також на посиленні міжнародної співпраці, як це визначено міською програмою.

Як повідомляє Тернопільська міська рада, прийнята Програма сприяння функціонуванню української мови в Тернопільській МТГ на 2022-2026 роки передбачає наступні завдання:

Читайте також: Тернопіль отримає нову об’їзну дорогу

Більше дивіться у відео:

Exit mobile version