У Тернополі від Covid-19 вакцинували понад півсотні дітей (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Станом на 8 листопада у Тернополі проти Covid-19 щепили понад півсотні дітей. Вік вакцинованих – старше 12-ти років. Неповнолітніх вакцинували відповідно до наказу МОЗ України №2234 від 12 жовтня 2021 року. Про це “Файному місту” повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василь Даньчак.

“МОЗ рекомендувало вакцинувати дітей віком від 12-ти до 17-ти років, не залежно від приналежності або ж ні до групи ризику, але за однієї умови – за наявності щеплень проти інших інфекційних хвороб, що рекомендовані національним календарем щеплень. Станом на сьогодні загалом провакциновано 62 дітей”, – зазначив Василь Даньчак.

За словами Василя Даньчака, для щеплення дітей у Тернополі медики використовують виключно вакцину Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Цей препарат дозволено використовувати дітям віком від 12 років в Україні в разі, якщо  неповнолітній:

Аби отримати щеплення від COVID-19, батькам разом з дитиною потрібно попередньо звернутися до лікаря-педіатра або сімейного лікаря та отримати необхідні документи. Зокрема, дозвіл у формі 112/о і медичний висновок про наявність у дитини  проведених рутинних щеплень, відсутність протипоказань до щеплення  вакциною Comirnaty та рекомендацією провести це щеплення, а також інформовану згоду від лікаря педіатра. Йдучи до лікаря, з собою слід прихопити свідоцтво про народження дитини (паспорт) та її ідентифікаційний код.

Довідка: вакцина Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років використовується за схемою введення 2 доз (0,3мл) з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб. Зважаючи на важливість рутинної вакцинації та необхідність швидкого охоплення вакцинацією проти COVID-19 дітей від 12 років, необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу між введенням вакцин проти COVID-19 дітям, які підлягають вакцинації, та введенням вакцин проти інших інфекційних хвороб за винятком екстреної вакцинації та вакцинації проти грипу.

Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років, а також зростання захворюваності на SARS-CoV-2 серед дітей, рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років незалежно від приналежності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації.

Застосування Comirnaty від Pfizer/BioNTech протипоказане у випадку наявності в анамнезі серйозної алергічної реакції на один із компонентів вакцини. Рекомендовано відтермінувати вакцинацію проти COVID-19 дітей, які перенесли дитячий мультисистемний запальний синдром до отримання додаткових наукових даних.

Читайте також: У Тернополі розпочали видачу довідок про протипоказання до вакцинації (Відео)

Exit mobile version