У Тернополі розпочали видачу довідок про протипоказання до вакцинації (Відео)

Фото: студія "Файне місто"

Сьогодні, 8 листопада, у Тернополі розпочали видачу довідок про протипоказання до вакцинації проти Covid-19. Форма документа та інструкція щодо його заповнення затверджені наказом МОЗ № 2394 від 2 листопада 2021 року.

Форму № 028-1/о лікарі заповнюють на підставі медичних записів про стан здоров’я пацієнта з урахуванням критеріїв, визначених відповідно до Інструкцій до застосування вакцин, рішень НТГЕІ та  “Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень”, затвердженого наказом МОЗ від 16 вересня 2011 року № 595, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2011 року за № 1159/19897 (у редакції наказу МОЗ від 11 жовтня 2019 року № 2070).

У документі, який видається пацієнту, обов’язково зазначений термін дії цих протипоказань. Повний перелік протипоказань до щеплення проти коронавірусної хвороби можна знайти за посиланням.

Більше про видачу довідок про протипоказання до вакцинації та куди звертатися, аби отримати документ – завідувачка амбулаторії №9 м. Тернополя, лікар загальної практики-сімейний лікар Ольга Сковронська.

Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео ви можете також на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

Читайте також: Відсьогодні українці можуть отримати COVID-сертифікат про одужання 

Exit mobile version