Відсьогодні українці можуть отримати COVID-сертифікат про одужання

Фото: мережа Інтернет

З 8 листопада невакциновані українці, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, можуть отримати цифровий COVID-сертифікат про одужання. Документ дозволятиме упродовж 90-ти діб без обмежень працювати, відвідувати заклади та пересуватись в жовтій та червоній зонах карантину.

Сертифікат про одужання формуватиметься в програмі “Дія” лише для тих, у кого лікар встановив діагноз Covid-19 від моменту запуску функціоналу нового сертифікату та надалі. Документ не згенерується, якщо діагнозвстановили до появи нового типу сертифікату, тобто у 2020 році чи раніше у 2021 році.

Обов’язковою підставою для генерації сертифікату є медичний запис лікаря про встановлений діагноз, який відображатиметься в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Тобто особи, які після отримання позитивного ПЛР-тесту не зверталися до лікаря і лікар не вніс дані в ЕСОЗ – завантажити сертифікат не зможуть

Новий Covid-сертифікат буде двох видів:

Всі, хто перехворів на коронавірусну хворобу, на 28-й день від першого дня появи симптомів або лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19 методом ПЛР/визначення антигену вірусу SARS-CoV-2, можуть безпечно вакцинуватись.

Читайте також: Завадили борги: на Тернопільщині жінку поховали без церковних атрибутів та канонів (Відео)

Exit mobile version