Тернопільщина два дні поспіль перевищує базовий рівень Covid-показників (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Тернопільщина на порозі “червоної” зони. Два дні поспіль область перевищує показники базового рівня епідемічної безпеки, встановленого МОЗ. Якщо кількість нових випадків коронавірусу та Covid-смертей залишатимуться високими бодай ще день, то вже з понеділка, 8 листопада, в краї запровадять найжорсткішу зону карантину.

“Рівень госпіталізації зростає щодня. На сьогоднішній день Тернопільська область вже другий день поспіль знаходиться з перевищенням показників щодо рівня госпіталізації, а також інцидентності виявлення осіб на Covid-19. Це означає, якщо ще сьогоднішній день у нас буде ситуація погіршуватися, то вже з понеділка, а то й з суботи, область може бути у “червоній” зоні”, – повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Станом на 3 листопада в області продовжують хворіти на коронавірус більше 10 тисяч осіб. Медичні заклади, передбачені для лікування Covid-хворих, заповнені на 58%. Значно зросла кількість осіб, які потребують кисневої підтримки.

“Штам “Дельта”, який вирує по Тернопільській області, настільки підступний, що вимагає у 5 разів більше кисню для лікування хворих на коронавірус. У день в нас використовується всіма лікувальними закладами близько 800 балонів кисню, об’ємом 40 літрів кожен.

Чи є в області напруга з киснем, то зазначу, що ситуація є важкою, проте контрольованою”, – додає Володимир Труш.

Медики переконані, чи не єдиним методом запобігти поширенню коронавірусної інфекції та полегшити перебіг захворювання є вакцинація. Зараз в області діють 16 Центрів вакцинації, розгорнули 49 пунктів вакцинації, працюють 47 мобільних бригад. У Тернополі щеплення можна отримати у восьми вакцинальних пунктах.

Більше про розташування пунктів вакцинації в обласному центрі – у попередньому матеріалі “Файного міста”:  На залізничному вокзалі Тернополя відкрили пункт вакцинації проти Covid-19 (Відео-Інфографіка)

Читайте також: На Тернопільщині від Covid-19 планують вакцинувати по 9 тисяч осіб за добу (Відео)

Exit mobile version