На Тернопільщині від Covid-19 планують вакцинувати по 9 тисяч осіб за добу (Відео)

Фото: з відкритих джерел

На Тернопільщині активно триває вакцинальна кампанія. За добу в області вакцинуються по кілька тисяч осіб. Станом на ранок 27 жовтня щеплення проти Covid-19 отримали майже 370 тисяч жителів краю. Більше – у матеріалі.

У жовтні захворюваність на коронавірус прискорила зростання. Синхронно зросла кількість позитивних тестів і нових госпіталізацій. Через це виникають питання у забезпеченості кисню у великих об’ємах. Цього тижня ця проблема вже впритул торкнулась медзакладів Чортківського району. Вражає своєю кількістю й летальність випадків – за добу 26 жовтня на Тернопільщині померли 25 хворих на Covid-19.

“Зростання добової кількості госпіталізацій, добової кількості виявлення прискорилося у жовтні, це найбільша динаміка, яку ми спостерігали в 2021 році”, – повідомила в.о. генерального директора Державної установи ДУ “Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головна державна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

Читайте також: В одній із лікарень Тернопільщини “ковідним” пацієнтам бракує кисню

Медики практично б’ють на сполох. Зазначають, уповільнити розповсюдження коронавірусу та інфікування людей можна. Допоможе у цьому дотримання карантинних правил, які введені в нашій країні, та вакцинація.

“На сьогодні позицій щодо посилення карантину ще немає, але область вже перебуває в «помаранчевій» зоні. Контрольні показники при подальшому зростанні захворюваності можуть викликати й посилення карантину. Однак, введення локдауну залежатиме від самих громадян області.

Вакцинація від коронавірусу є ознакою того, що людина розуміє усю серйозність епіднебезпеки довкола себе та своєї родини. Вакцинація може врятувати життя або ж полегшити перебіг СOVID-19″, – каже Оксана Чайчук.

Як свідчать дані, поточні темпи вакцинації в області щодня зростають. Так, за минулу добу лікарі зареєстрували рекордну кількість людей, які вакцинувалися – понад 7 тисяч осіб. Кажуть, це – не межа, і вже найближчим часом сподіваються подолати позначку у 9 тисяч вакцинованих за добу.

“На сьогоднішній день нам підняли план до 9 тисяч щеплень. Але ми робили й 6000-6500, вчора зробили 7500. Сподіваємося, що це буде сприяти… Поступово, але, я думаю, ми дійдемо до цієї цифри.

Ми взяли зобов’язання, що до 1 січня 2022 року ми провакцинуємо 70 відсотків дорослого населення хоча б першою дозою вакцини”, – додає директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко.

На сьогодні у Тернополі та області створено 15 Центрів вакцинації, працюють 59 пунктів щеплення та 46 мобільних бригад. Тимчасові пункти щеплення розгортаються фактично у кожному селі.

Читайте також: На залізничному та авто- вокзалах Тернополя відкрили пункти вакцинації проти Covid-19 (Відео-Інфографіка)

У Тернополі щеплення можна отримати такими вакцинами: CoronaVac, Pfizer-BioNTech та AstraZeneca. Діють наступні пункти вакцинації:

Пункти вакцинації, Центри вакцинації населенняГрафік роботи,год.Вакцина
Центр дозвілля і молодіжних ініціатив ім. Довженка, просп. Злуки, 4509:00-20:00Пн – НдPfizer-BioNTech
ТЦ «Епіцентр», вул. Поліська, 709:00-20:00Пн – НдPfizer-BioNTech
ТРЦ «Подоляни», вул. Текстильна, 28-Ч09:00-20:00Пн – НдCoronaVaсAstraZeneka
ТЦ «Орнава», вул. Живова, 15-А09:00-20:00Пн – НдCoronaVaсAstraZeneka
вул. Шпитальна, 409:00-16:00Пн – НдCoronaVaсAstraZeneka
«Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр», вул. Руська, 47

Залізничний вокзал, Привокзальний майдан,1

Центральний автовокзал, вул. Живова, 7
10:00-16:00 Пн – Пт10:00-14:00Сб – Нд

10:00-20:00


CoronaVaс, Pfizer-BioNTech

CoronaVac, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca.

Нагадаємо також, що з 21 жовтня поїхати в іншу область можна лише за наявності документів, що підтверджують вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Стосуються ці обмеження  міжрегіональних перевезень. Більше – у попередньому матеріалі: З 21 жовтня поїхати в іншу область зможуть лише вакциновані та особи з негативним ПЛР-тестом

Читайте також: В Україні хочуть дозволити медсестрам в окремих випадках робити щеплення без залучення лікаря

Exit mobile version