В Україні діють нові правила дорожнього руху: що змінилося (Відео)

Фото з відкритих джерел

В Україні набули чинності зміни у правилах дорожнього руху. Здебільшого нововведення зумовлені необхідністю приведення положень ПДР у відповідність до національних стандартів України. Мова йде про ДСТУ 4100:2021 та ДСТУ 2587:2021, які розроблені з урахуванням вимог Конвенції про дорожні знаки та сигнали. Деталі – у матеріалі.

В Україні внесли зміни до правил дорожнього руху. Вони набрали чинності 1 листопада 2021 року. Зміни стосуються розмітки та знаків дорожнього руху. Також документ регулює рух велосипедистів, зокрема, розширює поняття велосипедної доріжки та вводить позначення велосипедної смуги і проїзду.

З’явилися нові дорожні знаки:

Окрім того, ввели нову дорожню розмітку:

У ПДР змінили вимоги щодо крайової дорожньої розмітки відповідно до положень ДСТУ 2587:2021, де крайовою є лише розмітка 1.2. Саме КУпАП зміни не торкнулись, тож відповідальність за порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг залишається тою, що і була.

Також зміни стосуватимуться руху велосипедистів, пішоходів та осіб із порушенням зору:

Щодо велосипедистів, то адміністративна відповідальність для них також залишається незмінною, а саме за ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин) КУпАП.

Більше – у відеоматеріалі.

Читайте також: Перший в Україні всесезонний трамплін для лижного фристайлу будують у Тернополі

Exit mobile version