У Тернопільській громаді за 10 днів на Covid-19 захворіли майже 80 дітей (Відео)

Фото з відкритих джерел

У Тернопільській громаді погіршується ситуація щодо захворюваності на Covid-19. Медики відзначають, на сьогодні летальність серед хворих на коронавірусну інфекцію вже на 27 відсотків вища, ніж за аналогічний період минулого року. Серед інфікованих значно зросла кількість дітей. Лише за 10 днів у Тернопільській громаді захворіли майже 80 малолітніх.

“За 10 днів у Тернопільській громаді медики зафіксували рекордну кількість захворілих – 1175 осіб, з яких левова частка – це результати ПЛР-дослідження. Вражає, що кількість дітей збільшується дуже швидкими темпами. За 10 днів захворіли аж 79 дітей”, – повідомив завідувач Тернопільського міськміжрайонного відділу ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Ігор Мамчур.

Окрім цього, за словами Ігоря Мамчура, значну тривогу викликає ситуація із захворюваність на коронавірусну інфекцію серед освітян та медиків. Так, за півтора тижня Covid-19 інфікувалися 55 працівників навчальних закладів та 25 працівників медичної галузі.

Читайте також: На Тернопільщині від Covid-19 планують вакцинувати по 9 тисяч осіб за добу (Відео) 

Ігор Мамчур переконаний, аби запобігти поширенню інфекції, в місті потрібно удосконалити запроваджені заходи карантину та значно посилити контроль за їх дотриманням.

“Посилити контроль за використанням засобів індивідуального захисту.Також контроль за дотриманням температурного режиму у всіх закладах без винятку: В першу чергу розважальних та торгових закладах, фітнесцентрах, клубах дозвілля та інших суспільних та оздоровчих місцях. Особливо посилений контроль у транспорті”, – додає Ігор Віталійович.

Більше – у відеоматеріалі:

Читайте також: У Тернополі з 1 листопада посилюють карантин

Exit mobile version