У Тернополі та Львові виявили найбільше випадків нової мутації “Дельти” – Данілов

Фото: мережа Інтернет

В Україні починають реєструвати дедалі більше випадківнової мутації штаму “Дельта”. Найбільшу кількість хворих фіксують у Тернополі та Львові. Про це інформує секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, пише “Інтерфакс-Україна”.

“На що б я хотів звернути увагу. Про це ви, мабуть, почуєте вперше. На превеликий жаль, у п’ятницю наші вчені закінчили дослідження, і ми маємо на сьогодні підтвердження, що ті мутації, тієї “Дельти”, яка розпочалася у Великій Британії є вже на території нашої країни.

Данілов зауважив, що на даний момент найбільше випадків зараження “Дельтою” фіксують у Тернополі та Львові.

Більше того, я можу зараз можу назвати ті місця, де виявлено найбільше випадків – це місто Львів, це Тернопіль, це наша західна Україна”, – заявив Данілов в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV у понеділок.

Додамо, що новий штам вірусу містить властивості, які додають йому “живучості”. Нині тривають дослідження, щоб зрозуміти, настільки загрозливою є нова мутація і чи зможуть подолати її наявні COVID-вакцини.

Нагадаємо, станом на ранок 26 жовтня на Тернопільщині зафіксували 411 нових випадів коронавірусної хвороби COVID-19. Одужали – 269 осіб.

Також, за інформацією ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України”, за останню добу померли 16 жителів області.

Читайте також: Діти і вакцинація проти Covid-19: з якого віку і за яких обставин (Відео)

Exit mobile version