Діти і вакцинація проти Covid-19: з якого віку і за яких обставин (Відео)

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині, як і в інших регіонах України, триває вакцинальна кампанія. Жителів області турбує чимало питань щодо того, як і чим прищепитися. До того ж, багатьох цікавить, чи потрібно вакцинуватися дітям. Про це все – далі у матеріалі.

Яку вакцину обрати?

На сьогодні в нашій області є такі вакцини:

Журналісти “Файного міста” поцікавилися у тернополян та поставили кілька запитань регіональній координаторці вакцинальної кампанії в Тернопільській області, завідувачці відділу імунопрофілактики Державної установи «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Марії Павельєвій.

“Що вибрати? Це залежить від кожної людини індивідуально. На сьогоднішній день, в області у нас наявні 3 види вакцин: вакцина Pfizer, вакцина AstraZeneca і вакцина \CoronaVac.”

Чи портібно вакцинуватися дітям?

Координаторка зазначає, що вакцинуватися проти Covid-19 потрібно не лише дорослим. Існують причини, тому щепитися повинні також і діти.

“На сьогоднішній день дозволено проводити вакцинацію дітям від 12 років вакциною Comirnaty або, як ми кажемо, вакциною Pfizer, але лише тих дітей, в яких є термінова необхідність або ці діти виїжджають за кордон на воз’єднання сім’ї або діти, які їдуть на навчання, тренування, за межі України або ми говоримо про те, що це є діти, які мають якісь патології, які при захворюванні на ковід можуть викликати негативні наслідки.”

Додаємо, що всім дітям поки ще необов’язково вакцинуватися від коронавірусної інфекції Covid-19.

На сьогоднішній день не дозволено проводити вакцинацію всім дітям підряд. Тобто ми говоримо, що це є вибіркове явище“, – зауважила Марія Павельєва.

Зазначаємо, що за даними ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України”, станом на ранок 25 жовтня на Тернопільщині від Covid-19 вакцинувалися 5 440 осіб:

1-ою дозою AstraZeneca – 511,
2-ою 389;

1-ою дозою CoronaVac – 1 012,
2-ою – 324;

1-ою дозою Pfizer -2 531,
2-ою – 673.

Більше дивіться у відео:

Читайте також: В одній із лікарень Тернопільщини “ковідним” пацієнтам бракує кисню

Exit mobile version