Знову дистанційне: які тернопільскі виші з понеділка розпочнуть онлайн-навчання

Фото: мережа Інтернет

Міністерство освіти і науки (МОН) України рекомендує запровадити дистанційне навчання вишах з 25 жовтня до 15 листопада. Про це повідомили на сайті міністерства.

На тлі  погіршення епідеміологічної ситуації з COVID-19 в Україні, МОН рекомендує перейти вишам на дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада.

Йдеться про заклади фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти всіх форм власності та сфер управління

“Закликаю всіх освітян, здобувачів освіти та їхніх батьків ставитись до ситуації з поширенням COVID-19 вкрай відповідально. Вакцинуватися, тобто захистити себе від високих ризиків захворювання, сьогодні може кожен!”, – наголосив міністр  Сергій Шкарлет.

Міністр також зазначив, що навчання у школах з наступного тижня буде організовано з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні.

Так, у трьох тернопільських вишах з понеділка студенти навчатимуться дистанційно. Про це сьогодні, 22 жовтня, повідомили пресслужби ЗУНУ, ТНПУ ім. В. Гнатюка і ТНТУ ім. І. Пулюя.

“На виконання листа Міністерства освіти і науки України №1/9-558 від 21.10.2021 року та у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні, спричиненої поширенням COVID-19, з метою зменшення соціальних контактів і стримання розповсюдження коронавірусу SARS-CoV-2 у Західноукраїнському національному університеті запроваджується дистанційна форма навчання з 25 жовтня 2021 року”, – інформує ЗУНУ.

Тернопільський національний педагогічний університет також довго не тягнув з рішенням і оголосив про початок онлайн-навчання з наступного понеділка.

“На період з 25.10.2021 р. заборонено перебування в будівлях ТНПУ здобувачів освіти, відвідувачів, які не мають документа що підтверджує вакцинацію (жовтий або зелений сертифікат) або негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, яке проведене не більш як за 72 години, або експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більш як за 48 годин до здійснення заходу (відвідування закладу) або документа від лікаря про одужання від хвороби COVID-19 (термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 чинний 180 днів), наявність протипоказань до вакцинування”, – повідомляє ТНПУ.

Таку ж інформацію повідомили в ТНТУ ім. І. Пулюя.

“Дистанційне навчання з 25 жовтня.

Дорогі друзі, на жаль, епідеміологічна ситуація в області та Україні не дозволяє нам продовжувати очне навчання в Університеті, тому за рекомендацією МОН України з понеділка усі лекційні та практичні заняття будуть продовжуватись у дистанційному режимі.
Увага! Навчання у п’ятницю та суботу буде проходити в аудиторіях!

Будьте здорові та зберігайте дистанцію! Зустрінемось онлайн.”

Тернопільський національний медичний університет ім. І. Я. Гробачевського поки що навчатиметься очно, але можливо будуть зміни з понеділка.

Якою буде ситуація з іншими навчальними закладами міста – повідомимо згодом.

Читайте також: Викладач ТНПУ ім. В. Гнатюка отримуватиме довічну державну стипендію

Exit mobile version