Відзавтра набувають чинності нові обмеження: хто не зможе скористатися громадським транспортом

Фото: мережа Інтернет

Від 21 жовтня набувають чинності нові правила пасажирських перевезень на час дії карантину. “Файне місто” пояснює, кому та за яких умов можна буде користуватися громадським транспортом, а кому ні.

Обмеження діють лише для міжобласних перевезень

Нові карантинні обмеження в транспорті будуть стосуватися лише міжрегіональних перевезень — тобто перевезень між різними областями.

На міський транспорт і перевезення всередині областей, зокрема на приміське залізничне сполучення, нові правила не поширюються.

Тим, хто вирішить вирушити в іншу область на громадському транспорті, знадобиться один з наступних документів:

Відповідати за наявність у всіх водіїв і пасажирів міжрегіонального транспорту зазначених документів будуть перевізники.

Інфографіка: МОЗ

Як їхатимуть діти у громадському транспорті

Нові правила міжобласного транспортного сполучення не поширюються на дітей — їх будуть пускати у транспорт без додаткових документів. Це пов’язано з тим, що для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

“Діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті”, – пояснив Віктор Ляшко

Міністр додав, що для дітей старше 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема у транспорті.

Додаємо, що за минулу добу, 19 жовтня, на Тернопільщині зафіксували 589 нових випадів коронавірусної хвороби COVID-19. Від цієї недуги померли 14 людей.

Читайте також: Для невакцинованих українців існує єдиний варіант як поїхати до іншої області

Exit mobile version