Тернополян запрошують долучитися до Тижня української мови у Вікіпедії

Фото: Вікіпедія

Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з ГО «Вікімедіа Україна» оголошують Тиждень української мови у Вікіпедії. Про це повідомляє пресслужба МКІП.

“Розвиток українського сегмента Вікіпедії, його наповнення є дуже важливим з огляду на те, що українці при пошуку інформації мають отримувати відповіді на свої запитання, у першу чергу, українською мовою. Дуже приємно, що в останні роки українська версія Вікіпедії активно розвивається, росте, і сподіваюся, що спільні проєкти, які наше міністерство проводить з українською вікіпедійною спільнотою, сприятимуть подальшому розвитку української Вікіпедії, утвердженню української мови та україномовного контенту в ній”, – сказав перший заступник міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Марафон, присвячений Дню української писемності та мови, триватиме з 11 жовтня по 1 листопада 2021 року. Він має на меті поліпшити чи створити наново понад 200 тематичних статей у Вікіпедії про історію, сучасність, фонетику, морфологію, діалекти української мови, видатних учених-мовознавців тощо.

Для цього потрібно лише зареєструватися у Вікіпедії. Для найактивніших авторів «Вікімедіа Україна» та МКІП підготували подарунки. Деталі для учасників – за посиланням.

Як долучитися?

  1. Зареєструйтеся у Вікіпедії та увійдіть під своїм обліковим записом.
  2. Створіть або доповніть статтю у Вікіпедії на тему української мови у період із 11 жовтня до 1 листопада 2021 року включно.Щоб обрати тему, скористайтеся списком пропонованих нижче або оберіть свою у межах загальної тематики конкурсу (але звертайте уваги на правила Вікіпедії, зокрема критерії значущості — не кожна тема заслуговує на окрему статтю).
  3. Додайте шаблон {{Mova-week}} на сторінку обговорення створеної або поліпшеної статті, аби внесок було враховано в кампанії.
  4. Доведіть статтю за якістю принаймні до рівня описаних нижче базових вимог.
  5. Повторюйте попередні кроки якомога частіше до кінця періоду кампанії.

Читайте також: Юні науковці Тернопільщини здобули перемогу на міжнародних виставках і ярмарках

Exit mobile version