У КП “Тернопільводоканал” пояснили, чому у місті ламаються бювети з безоплатною водою (Відео)

У Тернополі відремонтували бювет на бульварі Данила Галицького. Як тільки комунальники замінили фільтри та полагодили електричну систему, біля криниці вишикувалися більше десятка містян. Аби запастися безоплатною водою, тернополяни готові стояти у черзі скільки доведеться. Кажуть, наявністю бюветів дуже задоволені, особливо якщо вони справні.

У черзі стою вже більше, як півгодини. І ще, бачу, доведеться чекати й чекати. Бо люди набирають по кілька банок. Дуже зручно, що є бювети. Вода дуже добра, набагато краща, ніж у крані. І так попити, і зготувати їсти. Добре би було, що працював і не ламався”, – розповідає тернополянка.

Не ламатися бювет може, та для цього потрібно правильно його використовувати, – кажуть у КП “Тернопільводоканал”. Пояснюють, техніка та деталі часто ламаються через те, що не витримують навантаження. Мовляв, бювети встановили з метою доступності питної води і вже ніяк не для того, щоб одна особа запасалася десятками літрів рідини за раз.

“З огляду на те, що бювети в місті часто виходять з ладу, варто нагадати, що все ж їх встановлюють з метою доступності питної води. Набираючи по кількадесят літрів на одну особу, “ощадливі” тернополяни завчасно знищують бювети, бо до такого інтенсивного використання вони не пристосовані”, – повідомили у КП “Тернопільводоканал”.

Споживачі води із твердженням працівників “Тернопільводоканалу” частково погоджуються. Визнають, бювети й справді працюють інтенсивно і практично без зупину. Та водночас мають з цього приводу й іншу думку. Припускають, ламати техніку можуть спеціально, і роблять це особи, котрі зацікавлені у відсутності безоплатної води у місті.

Кнопку постійно натискають. Бювет працює без зупину. Мотор не витримує. Мабуть, на таке навантаження він не розрахований”, – каже тернополянка.

Люди говорять, що ламають ті, чиї автомати з продажу води стоять у різних куточках міста. Та чи насправді це так, то стверджувати не можу”, – додає тернополянин.

Зазначимо, що на сьогодні у Тернополі бювети, з яких можна безкоштовно набирати чисту питну воду, облаштували на вулиці Юності, на бульварі Пантелеймона Куліша та на бульварі Данила Галицького.

У бюветах встановлені багатоступеневі системи очистки, тому вода тут безпечна та відповідає усім нормам. Глибина свердловин становить понад 80 м. Набирати воду для власного споживання з цих бюветів можуть не лише жителі прилеглих будинків, а й усі охочі тернополяни.

Відновлення роботи свердловин та ремонт альтанок біля бюветів проводилися за кошти місцевого бюджету.

Наразі також виготовлено проектно-кошторисні документації на будівництво ще двох кюветів – на вулиці Богдана Лепкого та бульварі Симона Петлюри.

Читайте також: Тумани та серпанки: прогноз погоди у Тернополі та області на вихідні

Exit mobile version