Осінні канікули: чи підуть тернопільські школярі достроково на відпочинок через Covid-19 (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Сьогодні Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує перенести початок осінніх канікул у школах на 18 жовтня. Достроковий вихід дітей на відпочинок у МОЗ пов’язують із погіршенням ситуації з коронавірусом.

Ситуація з захворюваністю на коронавірусну хворобу погіршується, зокрема, кожного дня у сотень дітей виявляють COVID-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені випадки COVID-19. Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов’язкових соціальних контактів”, – пояснив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.  

Якою є ситуація з Covid-19 у школах Тернополя та допоки все ж таки навчатимуться восени місцеві учні розповіла начальник управління Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

За словами Ольги Похиляк, на сьогодні потреби у тому, щоб запроваджувати дострокові канікули у школах Тернополя, немає. Відтак, в освітніх закладах осінні канікули розпочнуться згідно з передбаченим планом – з 25 жовтня.

Зазначимо, що залежно від епідемічної ситуації в освітніх закладах, погодних умов, регіональних особливостей та інших факторів школа може на свій розсуд змінювати дати початку і закінчення канікул, а також призначати додаткові канікули або карантин. Тому розклад канікул може відрізнятися в різних містах України.

Зазвичай канікули організовують щокварталу, при цьому тривалість їх протягом навчального року не має перевищувати 30 днів. Загалом, Міністерство освіти та науки України на 2020-2021 навчальний рік рекомендувало такі дати канікул:

Окрім основних канікул, у 2020-2021 навчальному році українські школярі матимуть кілька додаткових вихідних на честь з приводу державних свят:

До слова, освітяни включені до Переліку професій, представники яких мають бути обов’язково вакциновані для повноцінної роботи. Детальніше: У МОЗ вказали перелік професій обов’язкової вакцинації від Covid-19

Читайте також: На відпочинок раніше. Глава МОЗ запропонував перенести канікули в школах через Covid-19

Exit mobile version