На відпочинок раніше. Глава МОЗ запропонував перенести канікули в школах через Covid-19

Фото: мережа Інтернет

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує перенести початок осінніх канікул у школах на 18 жовтня через епідемію коронавірусу. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами міністра, таке рішення дозволить знизити темпи поширення епідемії коронавірусу в Україні. У той же час, Ляшко не повідомив, чи буде рекомендовано пізніше продовжувати канікули.

“Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а в подальшому будемо дивитися в залежності від епідситуації. Або рекомендувати продовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо приймати інші рішення. Все буде залежати від ситуації, яку будемо фіксувати… Питання в тому, що навчальний процес пов’язаний із збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення”, – заявив Ляшко.

Після посилення карантину в Україні більше 3,3 тис. шкіл працюють в дистанційному режимі. Причина – недостатній рівень вакцинації педагогічних колективів у цих установах.

Читайте також: Канікули у школах: скільки та коли відпочиватимуть діти на Тернопільщині

Exit mobile version