Сім’я СМАйлика Арсенка Бориса купила дороге обладнання у лікарню Тернопільщини (Фото)

Фото: група в соцмережі "Фейсбук "Help_Arsen_SMA"

Сім’я 2-річного Арсена Бориса, у якого лікарі констатували СМА, за зібрані кошти на лікування сина придбала дороге обладнання для лікарні у Скалаті Тернопільської області. Про це повідомила мати дитина Надія Борис. 

Нагадаємо, що рідні просили всіх небайдужих допомогти їм зібирати гроші на порятунок Арсенка від СМА. Та на щастя, хлопчик виграв дорогий укол, тож сім’я вирішила по-іншому розпорядитися коштами.

Тож родина придбала аналізатор, який дозволяє за 15 хвилин зробити аналіз крові за 26 показниками. До того ж, цей апарат автоматизує процес підрахунку показників та вносить їх в електронну картку пацієнта.

Пройшовши весь шлях, від невідомості до кінцевого правильного діагнозу ми розуміємо, що, насамперед, наше здоров‘я залежить від правильного та вчасного діагнозу. А багато хвороб і шансу би не мали, якщо б проводилась вчасна діагностика. Саме тому, порадившись, ми вирішили придбати Аналізатор гематологічний автоматичний( 5-Part Diff HEMIX 5-60) + принтер, та джерело безперебійного живлення, вартість яких становить 400 270грн., цей аналізатор дозволяє за 15 хв провести аналіз крові за 26 показниками ( для підрахунку лише одного показника витрачалось до 1,5 год). Крім того, даний апарат мінімалізує людський фактор та автоматизує процес підрахунку показників, а також внесення їх в електронну картку пацієнта.

Надія Борис додає, що аналізатор уже успішно використовують, а скористатися ним можуть усі жителі Скалатської громади за направленням лікаря.

Аналізатор гематолічний автоматичний передано НКП «Скалатській амбулаторії загальної практики -сімейної медицини», де він вже успішно використовується. Крім того хочемо зауважити, що отримати аналіз крові за допомогою Гематологічного аналізатора автоматичного безкоштовно можуть усі жителі нашої громади за направленням як сімейного лікаря так і пацієнти НКП «Скалатська районна лікарня»”, – пише мати.

Також сім’я щиро всім дякує та бажає міцного здоров’я.

Фото: Надія Борис

Читайте також: “Сильний хлопчик, який готовий боротися”: як проходить реабілітація Арсенка Бориса в Словаччині

Особливий день у житті родини Борис зі Скалата – Арсенко отримав укол за 2,3 мільйони доларів

Exit mobile version