Руслан Стефанчук з Тернополя став новим головою Верховної Ради України

Фото: мережа Інтернет

Новим головою Верховної Ради став народний депутат від «Слуги народу» Руслан Стефанчук. За його призначення на цю посаду проголосував 261 народний депутат на засіданні в п’ятницю, 8 жовтня. Одночасно Верховна Рада звільнила Стефанчука з посади першого заступника голови Верховної Ради.

Стефанчук замінив на цій посаді Дмитра Разумкова, який був головою Верховної Ради з 29 серпня 2019 року. У цей період Стефанчук обіймав посаду першого заступника голови Верховної Ради. 7 жовтня депутати відправили Разумкова у відставку.

Крім Руслана Стефанчука, на цю посаду також подавалися Яна Зінкевич та Олексій Гончаренко від «Європейської солідарності», але вони не набрали достатньої кількості голосів під час рейтингового голосування.

Довідка: Руслан Стефанчук народився 29 жовтня 1975 року в Тернополі у сім’ї студентів-медиків. Має дві вищі освіти: за спеціальністю «правознавство» та «менеджмент виробничої сфери».

Стефанчук – доктор юридичних наук, адвокат, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України, екс-заступник головного редактора юридичного журналу «Право України».

Читайте також: Викладач ТНПУ ім. В. Гнатюка отримуватиме довічну державну стипендію

Exit mobile version