8 жовтня у Тернополі запрацюють камери автоматичної фіксації перевищення швидкості авто

Фото: мережа Інтернет

Камери автоматичної фіксації перевищення швидкості автотранспорту запрацюють у Тернополі вже цієї п’ятниці, 8 жовтня. Про це повідомив директор КП “Тернопільінтеравіа” Святослав Журовський.

Ми віддаляли цей день як могли. Та вже у цю п’ятницю камери автоматичної фіксації перевищення швидкості запрацюють.
Прилади автоматично фіксуватимуть перевищення швидкості, розпізнають номерний знак, роблять фото. Опісля автоматично складений протокол надсилається порушникам. Допустима швидкість авто в межах міста становить 50км/год. Транспорт, який рухатиметься зі швидкістю, вищою цього показника, буде фіксуватися як такий, що вчинив порушення ПДР“, – каже Святослав Журовський.

Як повідомив Святослав Журовський, на сьогодні комплекси автоматичної відеофіксації перевищення швидкості встановили на вулиці Злуки біля кінотеатру Довженка, в напрямку 6-го магазину; на вулиці Злуки біля кінотеатру Довженка, у напрямку вулиці 15 Квітня; на вулиці Протасевича (біля вулиці Лесі Українки, навпроти шиномонтажу), у напрямку Збаразького кільця та на вулиці Будного, поряд з ЖК “Набережний квартал” (недалеко від ресторану “Братислава”). В подальшому їх кількість на дорогах міста обіцяють збільшити щонайменше удвічі.

“Спільно з працівниками Департаменту патрульної поліції з Києва ми визначили вісім таких точок. Вони базуються на статистиці щодо кількості ДТП, скоєних на цих ділянках через перевищення швидкості авто. Додаткові камери автоматичної фіксації будуть встановлені у 2022 році”, – додає Святослав Журовський.

Зазначимо, що після фіксації події Системою інформація надходитиме до центру обробки даних автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху Департаменту патрульної поліції, де її розгляне уповноважений поліцейський.

Адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, несе відповідальна особа:

У разі якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України до адміністративної відповідальності притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України. Постанова може виноситися без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. 

Нагадуємо водіям, що відповідно до вимог Правил дорожнього руху у населених пунктах дозволена швидкість руху не більше 50 км/год. Розмір штрафу за перевищення швидкості від 20 до 50 км/год становить 340 грн, більше 50 км/год – 1,7 тис. грн.

Читайте також: В Україні запрацював новий порядок сплати штрафів за порушення ПДР

Exit mobile version