В Україні запрацював новий порядок сплати штрафів за порушення ПДР

МВС України наголошує всім водіям: В Україні запрацював новий порядок сплати штрафів за порушення ПДР, а в додатку «Штрафи ПДР» з’явилась підтримка Apple Pay.

З 29 квітня 2021 року набрав чинності Закон № 1438-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов». Тепер водії-порушники ПДР не будуть отримувати паперовий варіант вже сплаченої постанови, як це було раніше. Натомість, завдяки додатку «Штрафи ПДР», власник авто може налаштувати інформування про зафіксовані правопорушення або перевірити їх наявність онлайн.

Також у додатку «Штрафи ПДР» з’явилася нова опція — відтепер сплатити постанову про адмінпорушення можна за допомогою Apple Pay.В iOS-додаток «Штрафи ПДР» і телеграм-бот @ShtrafyPDR інтегрована можливість оплати за допомогою Apple Pay. Сплата штрафів стала ще зручніше.

Окрім моніторингу винесених постанов за порушення правил ПДР та їх сплати, додатки на Android та iOS містять найактуальнішу карту розміщення камер фіксації перевищення швидкості.

Якщо оплата штрафу була здійснена упродовж 10 банківських днів з моменту отримання постанови, то при сплаті надається знижка 50%.

Читайте також: Перепризначення субсидій-2021 буде автоматичним для всіх отримувачів, крім трьох категорій

Exit mobile version