Будь видимим для водія: у Тернополі дітям безоплатно роздають світловідбивачі (Відео)

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі діти можуть безоплатно отримати світловідбивачі. Акція спрямована на зменшення кількості ДТП за участю пішоходів, зокрема неповнолітніх. Роздають спецприладдя в одному із місцевих магазинів з продажу велосипедів.

Аварії за участю пішоходів займають левову частку у кількості ДТП. Зазвичай винними вважають тих, хто в момент аварії був за кермом. Однак є чимало випадків, коли водій автомобіля фізично не встигає відреагувати. Тим паче, коли мова ведеться про пішоходів чи велосипедистів у темний час доби. У цьому випадку зменшити кількість нещасть на дорогах та зберегти життя допоможуть світловідбивачі.

Спеціалісти пояснюють, для того, аби зманеврувати при швидкості 50 км/год, водієві потрібно 150 метрів. У світлому одязі пішохід стає помітним за 30-75 метрів, а цього недостатньо для уникнення ДТП. Зі світловідбивачем пішохід стає помітним за 300 метрів. Таким чином, додаючи світловідбиваючі елементи на одяг, пішоходи можуть на 85% знизити шанс потрапити в аварію.

“Проаналізувавши ситуацію із кількістю ДТП, які трапляються за кількістю пішоходів та велосипедистів, ми вирішили організувати акцію з роздачі світловідбивачів.Закупили спеціальні світловідбиваючі елементи. До акції долучилися також місцеві поліціанти.

Завдяки цим світловідбиваючим елементам дитина буде помітною для водія вже на відстані 200-300 метрів”, – каже організатор акції, менеджер магазину “Ровер+” м. Тернопіль Роман Возняк.

Більше – у відеоматеріалі.

Читайте також: У Тернополі навчають мистецтву стародавнього іконопису (Відео)

Exit mobile version