Підозрювані у справі Юника вийшли з-під варти: прокуратура оскаржує суму застави

Фото: мережа Інтернет

Тернопільська окружна прокуратура 16 вересня подала до суду апеляційні скарги на ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду про застосування запобіжних заходів 3 особам, підозрюваним у спалюванні магазинів та погрожуванню тернопільському підприємцю Олегу Юнику, із можливістю внесення застави.

Раніше до суду подали клопотання про тримання підозрюваних осіб під вартою, без можливості визначення їм застави. Оскільки ухвалами Тернопільського міськрайонного суду клопотання задоволили частково, прокуратура їх оскаржила та відстоюватиме в апеляційному суді позицію щодо безальтернативного тримання під вартою усіх підозрюваних осіб.

Як пише “Місто”, за підозрюваного Богдана Корельчука внесли заставу – 181 тисячу 600 гривень. Молодий чоловік уже не перебуває під вартою.

Також відомо, що заставу вніс ще один фігурант справи. Під вартою досі перебуває охоронець Богдана Корельчука, який нібито допомагав йому залякувати бізнесмена Олега Юника телефоном. Але якщо апеляція задовольнить скаргу прокурора або хоча б збільшить суму застави (що більш ймовірніше) їх повернуть під варту.

Нагадуємо, за процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури затримали трьох осіб у ході розслідування резонансного кримінального провадження. Встановили, що тернополянин спільно із 2 жителями інших регіонів підпалили в обласному центрі 2 точки продажу продукції місцевого підприємця Олега Юника та вимагали у нього 250 тис доларів США за припинення своїх протиправних дій й погрожували йому та його родичам фізичною розправою.

Читайте також: Справа Юника: суд обрав запобіжні заходи та встановив суму застави
Скандал у Тернополі: погрожували та вимагали 250 тисяч доларів у підприємця Олега Юника

Exit mobile version