Армія кличе: на Тернопільщині з 1 жовтня по 31 грудня відбуватиметься призов на військову службу

Фото: Тернопільська ОДА

У Тернопільській ОДА 14 вересня відбувся інструкторсько-методичний збір. Учасники підбили підсумки роботи призовних комісій під час весняного призову громадян 2021-го року на строкову військову службу та організацію виконання підготовчих заходів перед початком осіннього призову 2021 року. Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Перший заступник голови ОДА Ігор Дем’янчук зазначив, що в період з 1 жовтня по 31 грудня 2021 року на території області відбуватиметься черговий призов громадян України на строкову військову службу.

Слід зазначити, що призовна компанія 2021 року відбувається в умовах проведеної реформи адміністративно-територіального устрою України. проведеного реформування військових комісаріатів зі зміною їх назв та організаційно-штатних структур, – зазначив Ігор Дем’янчук.

Для проведення призову громадян на строкову військову службу в усіх районах області та в Тернополі створили районні (міські) призовні комісії.

Нагадуємо, що під час весняного призову громадян у 2021 році всі територіальні центри комплектування та соціальної підтримки області виконали план відправок.

Фото: Тернопільська ОДА

Хто служитиме в армії?

Згідно до статті 15 «Про військовий обов’язок і військову службу» на строкову військову службу призиваються особи, яким виповнилося 18 років і ті, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Відповідно до вимог законодавства України, не підлягатимуть призову та надається відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання громадянам призовного віку, які навчаються в коледжах, університетах, семінаріях, закладах професійної освіти та ті, які навчаються в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі.

Крім того, відстрочка від призову на строкову військову службу надається громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Відповідно до статті 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» строки проходження строкової військової служби встановлюють:

На даний час військовослужбовців строкової військової служби в Збройних Силах України залучають в першу чергу для забезпечення життєдіяльності військових частин в пунктах постійної дислокації (крім тих, які дислокуються в Донецькій та Луганській областях).

Як і раніше, не залучають військовослужбовців строкової військової служби ЗСУ до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил!

Читайте також: Армія після вишу: випускникам 2020 року дозволили отримати відстрочку від призову (Відео)

Фото: мережа Інтернет
Exit mobile version