301,2 км на годину: тернополянка та англієць на мотоциклах сенсаційно побили світовий рекорд у заїзді біля Чернігова

Фото: Суспільне Чернігів

Жителька Тернопільщини, Ольга Фатюк, і англієць, який постійно проживає у Чернігові, Алек Філліпс, сенсаційно побили національний і світовий рекорди в категорії “Швидкісна їзда із пасажиром”.

Нещодавно, 11 вересня, поблизу Чернігова проходив заїзд, у якому учасники змагалися за першість та прагнули побити рекорд. Для його встановлення на 4 години перекрили 5 кілометрів траси Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. На цій ділянці через кожні 400 метрів чергували люди з групи підтримки, слідкували, щоб трек був “чистим”. На старті – швидка, пожежники та поліція.

Учасники ділилися переживаннями, але були впевнені у своїй перемозі.

Я впевнений. Найтяжча робота в Ольги. Я впевнений, що ми поб’ємо світовий рекорд, – говорив Алек.

Моя роль – боротися з вітром, мені потрібно прийняти положення та добре сховатися за Алеком від вітру. І не панікувати в разі, якщо щось піде не так. Я планую зробити 300+, і я йду до цієї мети, – сказала Ольга Фатюк.
Алек та Ольга готуються до заїзду (Фото: Суспільне Чернігів)

І врешті вдалося встановити рекорд. Пара мотоциклістів розігналися до фантастичних 301,2 км на годину.

Представник Національного реєстру рекордів Віталій Зорін повідомив, що це дійсно новий всесвітній результат. Він зареєстрував рекорд.

І найбільш грандіозна цифра дня. Новий світовий рекорд, який належить Алеку та Ользі, котрий складає 301, 2 км на годину. Ніхто більше у світі не їздив з такою великою швидкістю, – оголошував представник Національного реєстру рекордів Віталій Зорін.
Показники приладів вимірювання швидкості на мотоциклі Алека Філліпса (Фото: Суспільне Чернігів)

До речі, у 2018 році Олександр Філліпс з Ольгою Фатюк вже встановили рекорд України в номінації “Максимальна швидкість руху мотоцикла з пасажиром”.

Тоді на ділянці траси Дзвиняч – Синьків у Тернопільської області гонщик розігнав мотоцикл до 293,5 км/год. Цього разу для рекордних заїздів буде перекрита ділянка траси Е-95 Чернігів – Гомель з 10.00 до 13.00.

Детальніше дивіться у відео “Суспільне”.

Читайте також: Одне з сіл Тернопільщини потрапило до Книги рекордів України (Відео)

Exit mobile version