Коронавірус, червона зона, локдаун: що очікує на українців у листопаді

Фото: мережа Інтернет

Наразі у чималій кількості областей погіршується ситуація із захворюваністю на коронавірус. Якщо раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомляв про ймовірність введення локдауну, то тепер стверджує – його можуть запровадити вже в листопаді.

Про це він сказав в ефірі телеканалу 1+1.

Найближчим часом Україна вийде із зеленої зони. Ми будемо змушені запровадити жовту, де, наприклад, будуть більш жорсткі обмеження щодо відвідування масових заходів або спортзалів, — зазначив Кузін.

Перехід до жовтої зоні Кузін назвав «умовною тривогою щодо того, що кількість потенційних нових випадків буде рости найближчим часом».

Він додав, що поки якоїсь конкретної цифри, при якій в Україні можуть запровадити локдаун, немає.

На питання, чи зможе Україна уникнути локдауну, санлікар сказав – ні. Але якщо говорити про червоний рівень небезпеки, то він буде не раніше листопада.

Додаємо, що Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб (ОЦКПХ) заявив про те, що в 4 областях України показник захворюваності вже не відповідає “зеленій” зоні. Серед них Київська, Херсонська, Луганська та Чернівецька області. На даний момент Тернопільщини у цьому списку немає.

В області завантаженість ліжок з киснем становить 25,5%, а динаміка рівня госпіталізацій – 18,8% (на 04.09.2021р.)

Фото: Тернопільський ОЦКПХ

Читайте також: На Тернопільщині від коронавірусу померла 61-річна жінка: більше півсотні хворих

Exit mobile version