Новий локдаун: чи підуть тернополяни знову на карантин?

Фото: мережа Інтернет

Головний державний санлікар України Ігор Кузін спрогнозував, що вже наприкінці 2021 року можуть знову ввести локдаун. Про це він повідомив в інтерв’ю “ВВС News Україна” .

За тим сценарієм, за яким ми зараз рухаємося, новий локдаун можуть ввести орієнтовно в листопаді, – повідомив представник МОЗ Ігор Кузін.

За його словами, якщо українці будуть робити щеплення, будуть дотримуватися соціальної дистанції, локдаун можна буде відтягнути на грудень-січень або зовсім не допустити.

Як зазначив Кузін, зараз найгірша ситуація з поширенням коронавірусу спостерігається у східних і західних областях України, там фіксують дещо більше хворих, ніж в інших регіонах країни. Якщо епідеміологічна ситуація значно погіршиться, то локдаун по всій країні можуть ввести на національному рівні.

Ми бачимо по захворюваності – хворіють сім’ями. Нема такого, як було в минулому році, що один член сім’ї міг захворіти, а двоє членів сім’ї, які спільно проживали, не були хворі. Хворіють зразу сім’ями. Це характерно для “Дельти”, який є дуже висококонтагіозний. У нас, на нашій території, є в обігу вірус “Дельта”, – каже Ольга Ярмоленко, начальниця Департаменту охорони здоров’я Тернопільської області.

Читайте також: На Тернопільщині зафіксували 70 нових інфікованих коронавірусом

Exit mobile version