Кредити на 100 тисяч гривень: як 19-річний тернополянин обдурив 12 людей

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі поліцейські знайшли хлопця, який використовував чужі документи та оформляв у фінансових організаціях тисячні кредити. Сума завданих потерпілим збитків сягнула понад чверть мільйона гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області 

До працівників Тернопільського районного управління поліції надійшли звернення від 12 потерпілих. Усі заявили про те, що на їхні імена оформили кредити, про які вони навіть не знали. Приміром, житель Хмельниччини довідався, що заборгував фінустановам понад 70 тисяч гривень, а мешканець Тернопільського району – майже 100 тисяч гривень.

У ході оперативних заходів поліцейські встановили, що заявники були знайомі зі зловмисником, яким виявився 19-річний тернополянин. Потерпілі в певний час давали йому можливість доступу до інтернет-банкінгу. Таким чином, використовуючи їх особисті дані, зловмисник згодом оформляв кредити.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 (шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі. Також поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до вчинення інших злочинів.

Читайте також: У Борщівському районі зловмисниця видурювала у людей гроші, обіцяючи працевлаштування за кордоном

Exit mobile version