У Борщівському районі зловмисниця видурювала у людей гроші, обіцяючи працевлаштування за кордоном

Фото: мережа Інтернет

Слідчі відділення поліції у Борщові скерували до суду кримінальне провадження, розпочате щодо 28-річної жительки села Піщатинці. Шахрайка обіцяла, що влаштує на роботу за кордоном, люди їй вірили та віддавали близько 20 тисяч гривень. Натомість вона відмовлялася виконувати свої обіцянки та повертати гроші. Про дану ситуацію повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів начальника відділення поліції №1 міста Борщів Андрія Свинарчука, в ході досудового розслідування встановили причетність підозрюваної до 4 фактів шахрайства. Кримінальне провадження, розпочате за частиною 2 статті 190 (шахрайство, вчинене повторно), скерували до суду.

Потерпілий звернувся до поліцейських із заявою та повідомив про те, що жителька села Піщатинці взяла у нього велику суму грошей, пообіцяла офіційне працевлаштування за кордоном, проте умов не виконала і коштів не повертає. Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У ході досудового розслідування встановили, що 28-річна жінка обдурила загалом 4 осіб. Вона розмістила в соціальних мережах оголошення про легальне працевлаштування у Чехії. Шахрайка брала гроші, орієнтовно від 12 до 20 тисяч гривень начебто за те, що підготує всі необхідні для виїзду документи. Люди вірили, а жінка не робила нічого. Слідчих вона теж намагалася ввести в оману, розповідаючи, що чужі гроші передавала іншим людям.

Санкція інкримінованої зловмисниці статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Читайте також: Проявив милосердя і втратив гроші: на Тернопільщині пенсіонер постраждав від шахраїв

Exit mobile version