Проявив милосердя і втратив гроші: на Тернопільщині пенсіонер постраждав від шахраїв

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Від крадіжки і шахрайства постраждав 84-річний житель Ланівців, який проявив милосердя, а сам втратив гроші. До помешкання пенсіонера постукали двоє дітей приблизно 15 та 10 років і попросили води для мами, мовляв вона погано себе почуває. Господар пішов до кухні набирати води, а діти пішли за ним. Про це інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Як з’ясувалося згодом, вони розмовами відволікали чоловіка, а тим часом зловмисниця обнишпорила добре відомі злодіям сховки. У кишені піджака в шафі знайшла гроші та викрала їх. Коли ж уся родина покинула помешкання, потерпілий помітив привідчинені двері шафи. Він перевірив сховок і жахнувся – зникли 12 тисяч гривень. Довелося телефонувати в поліцію. Правоохоронці встановлюють особу злодійки та вкотре застерігають: не впускайте до свого помешкання чужинців! Часто навіть банальне прохання напитися води закінчується втратою коштів. Злодії діють згуртовано: допоки одні відволікають увагу господарів, інші шукають цінне майно та гроші, – кажуть у поліції.

Також у повідомленні йдеться про те, що люди похилого віку ховають заощадження в одязі, в шафі, під матрацом чи під скатертиною на столі. А саме ці сховки крадії перевіряють найперше. 

Застережіть своїх родичів та знайомих похилого віку. Розкажіть їм про такі випадки, попередьте про типові шахрайства: обмін валют, перевірка лічильників, заміна старих купюр на нові, продаж товару та інші. 
Проявляйте пильність! Якщо побачили невідомих у селі чи селищі, які ходять по помешканнях, – зателефонуйте 102. Їх особи перевірять працівники поліції, – застерігають у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також: Представляються працівниками банку, а потім крадуть гроші: як двоє жителів Тернопільщини віддали шахраям 65 тисяч гривень

Exit mobile version