Щоб подати заяву до РАЦСу не обов’язково туди йти: скоро в “Дії” з’явиться нова функція

Фото: мережа Інтернет

В Україні спростили подачу заяв до РАЦСу. Назабаром з’явиться можливість реєстрації актів цивільного стану онлайн, повідомляє “РБК-Україна”. Про це заявиви прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Подати документи про намір одружитися або сплатити адміністративний збір за цю послугу тепер можна буде через портал “Дія”. Всі ці зміни спрямовані на те, щоб взаємодія людей з державою проходила максимально зручно і комфортно, – зазначає політик.

Прес-служба Мінцифри розповіла “РБК-Україна”, що дану послугу тільки готують. Її презентують на Diia Summit вже цієї осені. Планують, що вона стане доступною через 2 місяці. За допомогою додатку “Дія” українці зможуть зареєструвати місце проживання дитини, подати довідку про доходи, зареєструвати ФОП тощо.

Також в Україні уже запрацювали ковідні сертифікати. У міністерстві цифрової трансформації запевнили – отримати такий може кожен за кілька кліків. Для цього не потрібно стояти в чергах та отримувати паперові довідки – все у вашому смартфоні. Читайте про це в нашому матеріалі: Електронний COVID-сертифікат у додатку “Дія” скоро стане доступний тернополянам

Exit mobile version