Хто не зможе отримувати субсидії з цієї осені: Кабмін посилює вимоги

Фото: мережа Інтернет

Опалювальний сезон близько, тому питання про призначення субсидій стає актуальнішим. Нещодавно в Кабміні посилили вимоги до тих, хто може отримувати субсидію. Ми дізналися про те, хто не матиме їх.

Через те, що деякі люди по кілька років не оновлювали інформацію про себе, в Кабінеті Міністрів вирішили посилити вимоги до тих українців, які отримують субсидії.

Так, починаючи з 1 вересня, ви не зможете отримати субсидію, якщо:

Також субсидія не світить боржникам, тому якщо у вас є заборгованість по аліментах або оплаті комунальних послуг більше, ніж за 3 місяці, про допомогу від держави можна забути.

До того ж, міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповідає, що за субсидією можна звертатися в будь-який місяць, в тому числі і після початку опалювального сезону. Якщо субсидію призначили в проміжний період, не з початку опалювального сезону, то враховуватимуть доходи за 2 попередні квартали.

Зі свого боку в Міністерстві фінансів визнали, що є проблеми з фінансуванням субсидій, вже в жовтні можуть виникнути труднощі. Річ у тім, що в держбюджеті-2021 коштів на субсидії заклали менше, ніж в минулому році. З огляду на підвищення тарифів, левову частку виділеного вже витратили. Потрібен перегляд бюджету і нові джерела коштів на субсидії.

Тим часом, розпорядженням від 11 серпня скасували «карантинну норму» для одержувачів субсидій. З 1 жовтня підвищені на 50% соціальні нормативи споживання газу, води, електроенергії будуть діяти тільки якщо в області введуть карантин «червоного» рівня.

Читайте також: Посилення податкового контролю: чому українців змушуватимуть доплачувати 18% податку

Exit mobile version