Майже 2 з половиною тисячі молодих людей на Тернопільщині шукають роботу

Фото: мережа Інтернет

Майже 2 тисячі молодих людей працевлаштували цього року на Тернопільщині. Про це інформує Тернопільський обласний центр зайнятості. З них 11 отримали роботу з компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Одноразова виплата допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності дала можливість 2 молодим безробітним відкрити власний бізнес.

Протягом січня-липня 2021 року майже 10 тис. осіб з числа молоді до 35 років шукали роботу через службу зайнятості області. З них 659 випускників ВНЗ, 153 – професійно-технічних закладів освіти; 78,6% вже мали професійний досвід, – розповів директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Також у повідомленні йдеться про те, що 407 безробітних віком до 35 років за спрямуванням служби зайнятості пройшли професійне навчання. 213 молодих краян залучили до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Більше 7 тисяч молодих безробітних та 4 тисячі учнів і студентів різних закладів освіти охопили профорієнтаційні послуги.

На Тернопільщині 2458 молодих людей шукають роботу станом на 1 серпня.

Читайте також: Статус безробітного та допомога по безробіттю: як отримати та чим загрожує зловживання (Відео)

Exit mobile version