Місяць опісля ін’єкції: чи допоміг укол Zolglensma СМАйлику Арсенку Борису з Тернопільщини (Відео)

Минув місяць опісля того, як Арсенко Борис з Тернопілля отримав укол Zolglensma, вартістю 2,3 мільйони доларів. Як почувається сьогодні малюк, чи допоміг укол та чи відбулися в організмі дитини такі довгоочікувані позитивні зміни – розповіла мама хлопчика Надія Борис.

«Кожного вівторка ми здаємо аналізи для контролю показників печінки і крові. Показники печінки уже в нормі, є ще невеликі відхилення у показниках крові, гормони продовжуємо пити, але у меншій дозі. В загальному самопочуття Арсенка непогане, за цей місяць він подорослішав. Дуже радіємо, що в нього є бажання робити все самому, це наша цілеспрямована дитина!!!», — повідомила Надія Борис.

За словами жінки, укол Арсенкові допоміг, у його розвитку помітні позитивні зміни. Хлопчик краще, впевненіше і довше сидить, граючись. Раніше, нахиляючись вперед, у нього не було сили вернутись назад. Зараз Арсенко цю дію вже може виконати. Відчутно активніші стали і ніжки, впевненіше себе поводить у воді.

Мама візначає, укол – це ще не кінець боротьби. Аби був максимальний результат, потрібна ще й реабілітація.

«Щоб був хороший результат, необхідна, як повітря, хороша реабілітація. Перший курс реабілітації ми плануємо пройти у кінці цього місяця в Словаччині, у центрі Adeli. Зараз готуємо все необхідне для цього. Дякуємо усім, хто щиро вболіває і має віру у нашого Арсенка. Цінуємо кожного!!!», — додає Надія Борис.

Нагадаємо, Арсенко Борис зі Скалата, що на Тернопільщині – хлопчик, якому поталанило народитися двічі. Вперше малюк побачив світ 9 жовтня 2019 року, другим ж днем народження батьки малюка вважають 14 липня 2021 року. Це день, коли їхній синочок, хворий на генетичне захворювання СМА, отримав життєвонеобхідний укол Zolgensma. Його вартість захмарна – 2,3 мільйони доларів США.

Детальніше: Народжений двічі: як почувається Арсенко Борис зі СМА після отримання найдорожчого у світі уколу (Відео)

Читайте також: Торт для Максимка Антонишина: задля порятунку хлопчика зі СМА у Тернополі організували “солодку” лотерею

Якщо вам не вдалося переглянути відео на сайті, ви можете це зробити також за посиланням: https://www.facebook.com/100006633843304/videos/357167822629061

Exit mobile version