Розтрощений таз та тріщина у черепі: у Тернополі суд ув’язнив кривдника 8-річного Юрка Чорного

Понад рік тривав судовий процес по справі ДТП, у якому постраждав 8-річний Юрій Чорний. І от днями Тернопільський міськрайонний суд виніс рішення. Винуватця наїзду на дитину Володимира Суховера ув’язнили. Окрім цього, родина хлопчика отримає також грошову компенсацію.

Вирок суду було проголошено 10 серпня. 39-річний Володимир Суховер проведе за ґратами 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки. Окрім цього він також сплатить потерпілому матеріальні збитки в розмірі майже 700 тисяч гривень.

“Відповідно до вироку суду, обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.286 ККУ, тобто порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, та за ч.1 ст.135 ККУ, тобто завідоме залишення особи без допомоги, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, а також коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан.

Запобіжний захід застосований до обвинуваченого у вигляді тримання під вартою продовжено до 7 жовтня 2021 року. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення”, – повідомили журналістам “Файного міста” у Тернопільському міськрайонному суді.

Сторона постраждалого вважає справедливим таке покарання. Натомість адвокат обвинуваченого вважає вирок надто суворим. Тарас Боднарчук зазначив, що на його думку,  5 років позбавлення волі в цій ситуації було би цілком достатньо. Тому, разом з підзахисним подаватимуть апеляцію.

Нагадаємо, Володимир Суховер у нетверезому стані сів за кермо автомобіля та на швидкості збив 8-річно Юрка Чорного. З місця ДТП водій втік.

Детальніше: Хлопчик, якого на Тернопільщині збив п’яний водій, у важкому стані – потрібна допомога

Тоді дитина отримала важкі травми – роздроблений таз та тріщина у черепі. У день аварії Юрчика одразу прооперували, він перебував у комі. Згодом хлопчика перевели з реанімації у палату. Аби полегшити його стан, кололи болезаспокійливі препарати. Детальніше – у попередньому матеріалі: Юрчик вийшов з коми: мама збитого у Прошовій хлопчика розповіла про стан дитини

Читайте також: Начальник виконавчої служби Тернопільщини потрапив у ДТП (Відео)

Exit mobile version