Юрчик вийшов з коми: мама збитого у Прошовій хлопчика розповіла про стан дитини

Фото Міжнародний БФ "Живи"

Юрчик Чорний вийшов з коми – повідомила журналістам “Файного міста” мама Наталія Чорна. Жінка схвильована, бо хоча дитина й прийшла до свідомості, проте отримані у ДТП ушкодження – жахливі. У 8-річного хлопчика роздроблений таз, є тріщина у кістках черепа.

У день аварії Юрчика одразу прооперували, перебував у комі. Зараз хлопчика вже перевели з реанімації у палату. Аби полегшити його стан, колять болезаспокійливі препарати. За словами мами, найближчим часом, якщо його стан ще більше покращиться і буде стабільним, на синочка очікують ще дві операції.

“Юрчик вже вийшов з коми, йому колять болезаспокійливі уколи. В черепі є тріщинка. Та найбільше боюся за таз – він роздроблений в трьох місцях. Як воно буде дальше. Дуже боюся, щоб моя дитина не залишилася прикутою до ліжка. Дуже того боюся, бо там така травма. Юрчик вже переніс одну операцію. На днях, якщо стан його буде дозволяти, то зроблять ще одну, а потім і ще одну операцію. Що чекає нас далі – не знаю”, – бідкається мама Юрчика Наталя Чорна.

Наталя Чорна – багатодітна мама. В родині шестеро дітей. Юрчик – наймолодший. В момент, коли п’яний 38-річний житель села Смолянка Володимир Суховер наїхав на нього, він стояв з 14-річною сестричкою Христинкою. Першу допомогу надавали сусіди. Вони ж і викликали швидку допомогу. Водій намагався втекти, та не зміг, адже ледве стояв на ногах. Від самосуду його врятували поліціанти, які прибули на місце ДТП. Зазначимо, що в крові керманича було виявлено 2,34 проміле алкоголю. Окрім цього в автівці перебував пасажир – також у нетверезому стані.

Володимирові Суховеру інкримінують ч. 2 ст. 286 ККУ — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Підозрюваному загрожує позбавлення волі – від 3 до 8 років. 

За версією слідства 8 липня 2020 року підозрюваний житель села Смолянка Тернопільського району втратив контроль над керуванням автомобілем, виїхав на узбіччя та збив 8-річну дитину з села Прошова Тернопільського району.

“10 травня слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Тарас Багрій проголосив ухвалу відповідно до якої підозрюваному у вчиненні злочин обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Також, судом визначено максимальний можливий розмір застави згідно тяжкості пред’явленої підозри у вчинені злочину, що становить 168 тисяч 160 гривень.

Ухвала може бути оскаржена до Тернопільського апеляційного суду. З текстом ухвали суду можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 607/11480/20″, – повідомили у Тернопільському міськрайонному суді.

Зараз мама постійно перебуває біля Юрчика. Лікування триває, воно дороговартісне і буде тривалим. Опісля на дитину очікує реабілітація. Тож, якщо ви маєте можливість матеріально підтримати родину – зробіть це. Важлива кожна гривня.

Пумбанк

4314 1400 0125 2607 – Наталія Чорна (мама)

Exit mobile version