На дорогах Тернопільщини збільшили кількість поліцейських автопатрулів (Відео)

Фото: Національна поліція

За тиждень тернопільські поліцейські задокументували майже тисячу порушень правил дорожнього руху. Водії та пішоходи продовжують порушувати норми закону, незважаючи на чималі штрафи та можливу загрозу для життя.

Аби знизити рівень аварійності та запобігти загибелі і травмуванню людей, з 20 липня по 20 серпня на території Тернопільщини триває комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Безпечні автомобільні дороги».  Для посилення контролю за дотриманням ПДР на дорогах області збільшили кількість поліцейських автопатрулів. Водії таке рішення підтримують.

«Перебування поліції на дорогах області – це важливо, враховуючи, що це безпека як водіїв, так і пішоходів. Це поширена практика, яку я підтримую. Адже безпека на дорозі залежить від кожного з учасників руху», – каже водій Володимир Вовк.

“Для забезпечення безпеки дорожнього руху було залучено на постійній основі близько 30 екіпажів груп реагування патрульної поліції та 5-6 екіпажів щоденно”, – зазначили у поліції.

 «Ми здійснюємо контроль за дотриманням швидкісного режиму, правил обгону, а також під час спілкування з водіями перевіряємо чи не перебувають вони в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння», – розповідає інспектор Управління патрульної поліції в області Лілія Березовська.

Особлива увага під час відпрацювання зосереджена на аварійно-небезпечних ділянках та в місцях найбільшої концентрації дорожньо-транспортних пригод. Поліцейські виявляють не лише водіїв-порушників, а й несумлінних пішоходів.

“За тиждень профілактичних заходів правоохоронці зафіксували 965 порушень в сфері безпеки дорожнього руху. 319 адмінматеріалів оформлено за їзду з непристебнутим паском безпеки або без мотошолома, 38 – за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, 35 – недотримання водіями правил руху через залізничні переїзди. 42 протоколи складено на пішоходів”, – повідомили у поліції.

Поліцейські вкотре наголошують і водіям, і пішоходам дотримуватися правил дорожнього руху та бути відповідальними на дорозі. 

Читайте також: У Тернополі встановлюють камери автоматичної фіксації перевищення швидкості авто (Відео)

Exit mobile version