У Тернополі встановлюють камери автоматичної фіксації перевищення швидкості авто (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Порушники – під прицілом. У Тернополі встановлюють систему автоматичної відеофіксації перевищення швидкості транспорту. Прилади контролю в автоматичному виявлятимуть, фотографуватимуть або ж здійснюватимуть відеозапис порушень ПДР. Сьогодні такі камери будуть розміщені у чотирьох точках міста, та згодом їхня кількість на дорогах обласного центру збільшиться. Більше про це – директор КП “Тернопільінтеравіа” Святослав Журовський.

“Камери автоматично фіксуватимуть перевищення швидкості, розпізнають номерний знак, роблять фото. Опісля автоматично складений протокол надсилається порушникам. Допустима швидкість авто в межах міста становить 50км/год. Транспорт, який рухатиметься зі швидкістю, вищою цього показника, буде фіксуватися як такий, що вчинив порушення ПДР“, – каже Святослав Журовський.

Як повідомив Святослав Журовський, таких комплексів автоматичної відеофіксації перевищення швидкості надійшло в обласний центр поки що чотири. Так, камери встановлять: дві – на проспекті Злуки,45 (фіксуватимуть порушення у різному напрямку транспорту), 1 – на перетині вулиць Протасевича-Л.Українки та одна камера- біля ЖК “Набережний квартал”.

Передбачається, що загалом у місті камери будуть встановлені на восьми локаціях.

“Спільно з працівниками Департаменту патрульної поліції з Києва ми визначили вісім таких точок. Вони базуються на статистиці щодо кількості ДТП, скоєних на цих ділянках через перевищення швидкості авто”, – додає Святослав Журовський.

Після фіксації події Системою інформація надходитиме до центру обробки даних автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху Департаменту патрульної поліції, де її розгляне уповноважений поліцейський.

Адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, несе відповідальна особа:

У разі якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України до адміністративної відповідальності притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України. Постанова може виноситися без участі особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. 

Нагадуємо водіям, що відповідно до вимог Правил дорожнього руху у населених пунктах дозволена швидкість руху не більше 50 км/год. Розмір штрафу за перевищення швидкості від 20 до 50 км/год становить 340 грн, більше 50 км/год – 1,7 тис. грн.

Читайте також: В Україні запрацював новий порядок сплати штрафів за порушення ПДР

Exit mobile version